KAKO

Modul KAKO je sestavljen iz 4 enot: o načrtovanju, o življenjskem slogu, o skrbi zase in financiranju ter o vrstah tranzicij & novih okoljih. Našli boste praktične nasvete in orodja, ki vam bodo v pomoč pri razumevanju, KAKO podpirati športnico/športnika z DVOJNO KARIERO.

I. Načrtovanje

Eden največjih izzivov športnikov z DVOJNO KARIERO je imeti učinkovit in celovit načrt, ki zajema vse vidike njihovega življenja. V tem poglavju lahko STARŠI/SKRBNIKI najdejo nekatere načine, KAKO podpreti športnico/športnika, spoznajo KAKO je pomembno načrtovanje v celotnem obdobju DVOJNE KARIERE, se seznanijo s koristnimi orodji za samooceno, za postavitev ciljev, za samoevalvacijo in načrtovanje časa ter KAKO jih uporabiti.

II. Zdrav življenjski slog

Življenjski slog športnice/športnika z DVOJNO KARIERO je poseben in zahteva več podpore tako v športnem kot v izobraževalnem okolju. Oglejte si nekaj nasvetov za STARŠE/SKRBNIKE o tem, KAKO lahko pomagate.

III. Skrb zase

Preberite več o tem, KAKO lahko STARŠI/SKRBNIKI podpirajo športnico/športnika z DVOJNO KARIERO pri upravljanju s proračunom, pri skrbi za zdravje in dobro počutje, pri pravilnem prehranjevanju in pri reševanju morebitnih težav povezanih z dopingom.

IV. Spremembe

Športniki z DVOJNO KARIERO se pogosto znajdejo v različnih tranzicijah – prehodnih obdobjih zaradi spremembe športnega okolja, spremembe šolskega/izobraževalnega okolja, zaradi poškodbe ali družinskih razlogov, pa zaradi zaključka športne kariere.

Meni